Icoon telefoon Bel ons

Op Pad - Meestersstraat - trainen voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel


In Doetinchem heeft Zozijn-Op Pad een trainingshuis voor jongeren en volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Het trainingshuis bevindt zich op de Meestersstraat en heeft in totaal 24 appartementen. Hiervan zijn 8 appartementen voor training bestemd. De andere appartementen zijn bestemd voor permanente bewoning en één appartement is voor logeren bedoeld. 

Trainen op het trainingshuis is altijd doelgericht. De duur van een trainingsprogramma ligt tussen de twee en drie jaar. Een speciaal team biedt intensieve training en ondersteuning op het gebied van wonen, werken/dagbesteding en vrije tijd. De training is helemaal afgestemd op jouw individuele behoeften. Je leert de draad, zoveel als mogelijk, zelfstandig op te pakken. We begeleiden je in deze zoektocht en helpen je de overstap naar een nieuwe woonplek te maken.

Gespecialiseerde begeleiding

Je begeleiders zetten samen met jou je wensen en mogelijkheden op een rij en maken met jou een trainingsplan. De training kan veelzijdig zijn. Enerzijds train je praktische vaardigheden zoals koken, wassen en schoonmaken. Anderzijds train je sociale vaardigheden om meer en/of beter sociale contacten aan te gaan en te onderhouden. We besteden speciaal aandacht aan sociale en emotionele zaken zoals de verwerking en de gevolgen van het hersenletsel. 
Overdag en 's avonds is er begeleiding, training en ondersteuning en 's nachts is er een slaapdienst in het gebouw aanwezig.

Jouw appartement

  • op de eerste verdieping
  • een zit-slaapkamer met keukenblok en kookplaat en eigen badkamer
  • gemeenschappelijke woonkamer met keuken
  • gemeenschappelijk balkon
  • ruime tuin rondom gebouw
  • rolstoel toegankelijk en lift aanwezig

De locatie Meestersstraat ligt in een rustige woonwijk, niet ver van het centrum van Doetinchem. Het is een nieuw pand gebouwd in de jaren 30 stijl.