Icoon telefoon Bel ons
Dagcentrum 't Laer Etten

Dagcentrum 't Laer - dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking


't Laer is gevestigd in een karakteristiek gebouw in Etten. De inrichting van het gebouw is geschikt voor de dag- en werkactiviteiten die we bieden.

Elke groep bij 't Laer heeft zijn eigen dagprogramma

Seniorengroep

Hier geniet je in een huiselijke omgeving van contact met anderen. Je drinkt gezamenlijk koffie en eet samen. Je kunt kiezen uit verschillende activiteiten zoals spelletjes, bewegen, muziek, koken of computerles. En 's middags kun je rusten als je dat wilt. 

't Laer biedt ook activiteiten aan waar je woont, afgestemd op wat jij nodig hebt. We doen (geheugen) spelletjes, we breien, lezen voor uit de krant of we koken samen in jouw tempo. 't  Laer neemt ook deel aan 'Samen Doetinchem', een project op Sportpark Zuid dat mensen met elkaar verbindt.

Intensieve begeleiding 

Heb je intensieve begeleiding nodig, dan krijg je hier ondersteuning van professionals die zorgen voor de nodige structuur. Zo krijg je vertrouwen en kun je nieuwe dingen leren.

Belevingsgroep 

Voor als je bijzondere zorg nodig hebt die aan jouw zorgvraag is aangepast. Sfeer, rust en een duidelijke dagstructuur zijn de basis van verschillende activiteiten, zoals: wandelen, snoezelen, muziek, koken en paardrijden. Zo kun je nieuwe dingen ervaren.

Serviceteam 

In 2018 zijn we gestart met het serviceteam. In dit team houd je je bezig met o.a. boodschappen halen, creatieve opdrachten, faciliterende werkzaamheden en werkzaamheden voortkomend uit ’t KleedGoed. Maar we breiden de werkzaamheden nog steeds verder uit. In dit team is ruimte en tijd voor het ontwikkelen van competenties en vaardigheden. 

Kledingruilpunt 't Kleedgoed 

Bij dit kledingruilpunt kunnen mensen oude kleding inleveren en weer andere kleding uitzoeken. Hier help je de vrijwilligers. Met kleding sorteren, werken in de winkel of bij de catering. Lees het verhaal van Mariette die trots is op 't Kleedgoed.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de activiteiten bij 't Laer? Neem contact met ons op. 

  • Dagcentrum 't Laer Etten