Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Illustratie Leven Met Hersenletsel

Leven met hersenletsel: hoe doe jij dat?


Leven en omgaan met hersenletsel valt echt niet altijd mee. Onze ervaring is dat het delen van je verhaal helpt. Bij activiteitencentrum Het Plein maken we hier iedere donderdagmiddag volop tijd en ruimte voor. Op een ontspannen én prikkelende manier staan we stil bij het thema: hoe om te gaan met hersenletsel? Door dit samen doet met anderen te doen kun je je gesteund voelen en van elkaar leren.

Delen van ervaringen

Het belangrijkste onderdeel van de middag is het delen van ervaringen: van jou en dat van anderen. Dat kan op verschillende manieren zoals met een spel over gezondheid en kwaliteit van leven, wandelend in gesprek of door te schrijven. En ook kun je inspiratie op doen door, eventueel met begeleiding, samen of individueel kunst te maken. Je bepaalt helemaal zelf hoe je wilt meedoen aan de verschillende werkvormen.

Steun en herkenning vinden

Jouw verhaal kunnen vertellen en horen hoe anderen met hersenletsel omgaan kan veel steun geven. De ontmoeting met iemand die ook hersenletsel heeft levert vaak herkenning op. ontspanning. Je kunt tips en ideeën uitwisselen en dus leren van elkaar. En dat alles in een ontspannende, uitnodigende en gezellige sfeer.

Kom sfeer proeven

Je bent van harte welkom iedere donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur op activiteitencentrum Het Plein (Zozijn-Op Pad), Burgemeester Keiserplein 41 in Doesburg. Loop vrijblijvend binnen om de sfeer te proeven en voor meer informatie. Vooraf aanmelden is dus niet nodig maar wel fijn.
Voor deelname heb je een Wmo- of Wlz-indicatie nodig. Als je nog geen indicatie hebt, kan Zozijn - Op Pad u verder op weg helpen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Het Plein: T (088) 5751887.