Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Wonen voor kinderen
Icoon telefoon
Contact met Zozijn

Wonen voor kinderen met een beperking


Lukt het als ouder of verzorger niet meer om (tijdelijk) voor je kind te zorgen?
In een beschermende woonvorm kan je kind de zorg en ondersteuning krijgen die het nodig heeft.

Wonen in een beschermende omgeving 

Een kind met een verstandelijke of ernstig meervoudige beperking heeft vaak intensieve en speciale zorg nodig om zich te ontwikkelen. Samen met andere kinderen/jongeren kan het kind dan in een veilige en beschermende omgeving bij Zozijn wonen.

In Doesburg, Raalte en op landgoed De Lathmer in Wilp (de Gracht en de Toren) bieden we passende woningen voor kinderen met een intensieve zorg- of ondersteuningsvraag. Op deze locaties is er 24 uur per dag zorg en ondersteuning. Een veilige plek dus, met alle ruimte, zorg en begeleiding die nodig is.

Wonen in een gezinshuis

Als thuis opgroeien (tijdelijk) echt niet mogelijk is, kan je kind voor langere tijd in een gezinshuis wonen. Het woont dan met een aantal anderen bij gezinshuisouders in huis. Dat is een hele prettige en veilige plek om te wonen. Het gezinshuis biedt een goede basis om mee te doen in de maatschappij. Bijvoorbeeld aan buurtactiviteiten of als lid van een sportvereniging. 

Lees wat een gezinshuis precies inhoudt.

Lees het verhaal over de werkdag van gezinshuisouders Wilma en Frans.

Samen gaan wij op zoek naar gezinshuisouders bij wie je kind zich thuis kan voelen. En samen met jouw gezin en je netwerk geeft het gezinshuis de juiste ondersteuning. Familie en bekenden zijn van harte welkom in de gezinshuizen van Zozijn. 

Brochure

Download de brochure 'Zorgen om uw kind' met uitgebreide informatie over onze zorg, ondersteuning en behandeling voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar met een ontwikkelingsprobleem.


Locaties bij jou in de buurt
  • Gezinshuis Wonen in een gezinshuis

    Voor kinderen met een ontwikkelingsvraagstuk is het niet altijd mogelijk op te groeien in een voor hen passende woonomgeving. Daarom werken wij samen met gezinshuisouders waar kinderen kunnen wonen en onderdeel uitmaken van het gezin. Gezinshuisouders bieden het kind warmte en liefde. Samen met de gezinshuisouders verlenen wij structuur en continuïteit aan kinderen. Hierdoor is het voor hen mogelijk om weer een basisgevoel van veiligheid te ervaren en om volop mee te doen in de maatschappij waarbij hun zelfvertrouwen en de ontwikkeling wordt gestimuleerd.