Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Verhalen van cliënten, hun verwanten, vrijwilligers en medewerkers


 • Aan de slag met mijn veranderde brein

  Raymond ter Beest (51) heeft niet-aangeboren hersenletsel als gevolg van een hersenembolie. Na zijn revalidatie startte hij met behandelprogramma Hersenz. Onlangs rondde hij de laatste module daarvan af, getiteld 'Aan de slag met mijn veranderde brein'. "Ik heb veel van deze module geleerd. Mede doordat de behandeling in een groep was."

 • Zoë en Merette In Oeganda besloot ze: "Ik ga werken in de gehandicaptensector"

  Zoë, coördinerend ondersteuner, deelt haar ervaringen over werken bij Zozijn. Maar ook waarom ze koos voor de gehandicaptensector.

 • Stralend zit ze naast haar vriendin in de kantine

  Cherry Barto, ondersteuner bij Zozijn, schrijft regelmatig columns voor ons personeelsblad. Hierin deelt ze haar ervaringen met haar collega's. Met plezier delen we ze ook hier!

 • Client NAH op terras Hier kan ik mijn leven leiden zoals ik dat wil

  Ellen Winkels liep door een hersenbloeding ernstig hersenletsel op. Zij kon daardoor niet meer thuis bij haar man en twee zonen wonen. Nu woont zij op de Meestersstraat waar zij haar eigen appartement heeft en de begeleiding krijgt die zij nodig heeft.

 • Vrijwilliger Willem Dijkstra met paard Willem Dijkstra, vrijwilliger kinderboerderij Wilp

  Willem Dijkstra (65) doet sinds 2019 vrijwilligerswerk op de kinderboerderij in Wilp. Hij helpt met de huifkarritten met cliënten. Als groot paardenliefhebber begon hij met het klaarmaken van de paarden en het materieel voor een rit, maar al snel was hij ook tijdens de ritten op de huifkar te vinden.

 • 'Ik kan meer mezelf zijn'

  Lian Fonke is dertien jaar. Toen hij bijna vier was, kreeg hij een ongeval, waar hij blijvend hersenletsel aan overhield. Hierdoor ervaart hij problemen met leren, concentreren, focussen en het maken van vrienden. Sinds twee jaar krijgt hij ambulante begeleiding van Zozijn Op Pad. Daardoor kan hij eindelijk meer zichzelf zijn.

 • Gezinshuizen Gezinshuizen bieden kinderen zorg in huiselijke vorm

  Werken met kinderen die complexe zorg- en ondersteuningsvragen hebben. Dat is prachtig. Maar ze in je eigen huis nemen? Dat is wel even wat anders want je bent opvoeder en professional ineen. Toch is dat precies wat gezinshuisouders bij Zozijn doen. Antoinette, Gea en Bianca vertellen erover.

 • Janine Berger Column van Janine Berger, gedragswetenschapper

  Deze column is geschreven door Janine Berger, gedragswetenschapper bij Zozijn. Hierin vertelt ze over haar werkervaringen.

 • Hein en Frans, vrijwilligers bij wooncentrum Heeten

  Vrijwilligers zijn ontzettend waardevol voor Zozijn en maken op veel plekken het leven van cliënten een beetje mooier. Dit keer in de spotlights: Hein Huis in 't Veld en Frans Kogelman.