Verhalen van cliënten, hun verwanten, vrijwilligers en medewerkers
-
Diana, vrijwilliger bij de Barnte in Twello
Vrijwilligers. Ze zijn ontzettend waardevol voor Zozijn en maken op veel plekken het leven van cliënten een beetje mooier. Dit keer in de spotlights: Diana van der Werff.
-
Hier heb ik rust en stabiliteit
Ik woon bij Weitje van Gieling. Dat geeft mij rust en stabiliteit. Bij mijn geboorte heb ik namelijk hersenletsel opgelopen. Daardoor heb ik moeite met het verwerken van veel en complexe informatie. De ambulante begeleiders van Weitje van Gieling helpen mij wanneer ik ingewikkelde dingen moet regelen. Zoals bijvoorbeeld het afsluiten van een verzekering of wanneer ik een vakantie wil boeken.
-
Aan de slag met mijn veranderde brein
Raymond ter Beest (51) heeft niet-aangeboren hersenletsel als gevolg van een hersenembolie. Na zijn revalidatie startte hij met behandelprogramma Hersenz. Onlangs rondde hij de laatste module daarvan af, getiteld 'Aan de slag met mijn veranderde brein'. "Ik heb veel van deze module geleerd. Mede doordat de behandeling in een groep was."
-
Helemaal zelf inpakken bij Uniekkado
Een klant begroeten en een praatje maken. Een aankoop scannen en afrekenen. Netjes een cadeautje inpakken. Bij Uniekkado zijn cliënten er nóg beter in geworden na een halfjaarlijkse winkeltraining van de Zozijn School.
-
In Oeganda besloot ze: "Ik ga werken in de gehandicaptensector"
Zoë, coördinerend begeleider, deelt haar ervaringen over werken bij Zozijn. Maar ook waarom ze koos voor de gehandicaptensector.
-
Stralend zit ze naast haar vriendin in de kantine
Cherry Barto, begeleider bij Zozijn, schrijft regelmatig columns voor ons personeelsblad. Hierin deelt ze haar ervaringen met haar collega's. Met plezier delen we ze ook hier!
-
Hier kan ik mijn leven leiden zoals ik dat wil
Ellen Winkels liep door een hersenbloeding ernstig hersenletsel op. Zij kon daardoor niet meer thuis bij haar man en twee zonen wonen. Nu woont zij op de Meestersstraat waar zij haar eigen appartement heeft en de begeleiding krijgt die zij nodig heeft.
-
Willem Dijkstra, vrijwilliger kinderboerderij Wilp
Willem Dijkstra (65) doet sinds 2019 vrijwilligerswerk op de kinderboerderij in Wilp. Hij helpt met de huifkarritten met cliënten. Als groot paardenliefhebber begon hij met het klaarmaken van de paarden en het materieel voor een rit, maar al snel was hij ook tijdens de ritten op de huifkar te vinden.
-
'Ik kan meer mezelf zijn'
Lian Fonke is dertien jaar. Toen hij bijna vier was, kreeg hij een ongeval, waar hij blijvend hersenletsel aan overhield. Hierdoor ervaart hij problemen met leren, concentreren, focussen en het maken van vrienden. Sinds twee jaar krijgt hij ambulante begeleiding van Zozijn Op Pad. Daardoor kan hij eindelijk meer zichzelf zijn.