Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Verhalen van cliënten, hun verwanten, vrijwilligers en medewerkers


  • 'Ik kan meer mezelf zijn'

    Lian Fonke is dertien jaar. Toen hij bijna vier was, kreeg hij een ongeval, waar hij blijvend hersenletsel aan overhield. Hierdoor ervaart hij problemen met leren, concentreren, focussen en het maken van vrienden. Sinds twee jaar krijgt hij ambulante begeleiding van Zozijn Op Pad. Daardoor kan hij eindelijk meer zichzelf zijn.

  • Gezinshuizen Gezinshuizen bieden kinderen zorg in huiselijke vorm

    Werken met kinderen die complexe zorg- en ondersteuningsvragen hebben. Dat is prachtig. Maar ze in je eigen huis nemen? Dat is wel even wat anders want je bent opvoeder en professional ineen. Toch is dat precies wat gezinshuisouders bij Zozijn doen. Antoinette, Gea en Bianca vertellen erover.

  • Janine Berger Column van Janine Berger, gedragswetenschapper

    Deze column is geschreven door Janine Berger, gedragswetenschapper bij Zozijn. Hierin vertelt ze over haar werkervaringen.

  • Hein en Frans, vrijwilligers bij wooncentrum Heeten

    Vrijwilligers zijn ontzettend waardevol voor Zozijn en maken op veel plekken het leven van cliënten een beetje mooier. Dit keer in de spotlights: Hein Huis in 't Veld en Frans Kogelman.

  • Ik ben eigen baas

    Esmee Assink (21) is trots op haar nieuwe appartement. “Ik heb een woonkamer met keukentje, een slaapkamer en een eigen badkamer. Hier ben ik eigen baas, dat vind ik het allerfijnst.” Roze is haar lievelingskleur. Dat zie je ook in haar appartement. Haar bank, bed, en haar handdoeken zijn roze en zelfs haar magnetron is roze.

  • Vrijwilliger Liselotte Liselotte Mikkers, vrijwilliger

    Liselotte (29 jaar) is in haar dagelijks leven werkzaam als communicatiemedewerker. Daarnaast is ze nu ongeveer anderhalf jaar vrijwilliger voor Zozijn. Haar vrijwilligerswerk doet Liselotte bij locatie de Meesterstraat in Doetinchem. Hier ondernam zij activiteiten met Truus.

  • Nathalie Koppelman Ik kan mijn energie nu beter verdelen

    Nathalie Koppelman heeft niet-aangeboren hersenletsel (NAH) als gevolg van een herseninfarct. Nog niet zo lang geleden heeft ze bij Op Pad behandelprogramma Hersenz gevolgd, met daarin de module 'grip op je energie'. "Ik heb daar echt veel aan gehad. Ik kom nu mijn dagen veel beter door, omdat ik mijn energie beter weet te verdelen."

  • Logeren in een logeergezin trampoline Kinderen logeren bij logeerouders

    Nancy en Yvette: “Heb je een beetje ruimte in je hart en je agenda? Denk dan eens na over het worden van logeerouder!”

  • Meer zelfkennis, rust en stabiliteit

    Arjan van der Mee (61) krijgt alweer zeven jaar ambulante begeleiding van Op Pad. Bij hem werd pas op latere leeftijd vastgesteld dat hij niet-aangeboren hersenletsel heeft. Dat letsel heeft hij al op zeer jonge leeftijd opgelopen. Ondanks deze bijzondere situatie blijkt de methodiek Hooi op je vork ook voor hem goed toepasbaar.