Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Verhalen van cliënten, hun verwanten, vrijwilligers en medewerkers


 • Ik ben eigen baas

  Esmee Assink (21) is trots op haar nieuwe appartement. “Ik heb een woonkamer met keukentje, een slaapkamer en een eigen badkamer. Hier ben ik eigen baas, dat vind ik het allerfijnst.” Roze is haar lievelingskleur. Dat zie je ook in haar appartement. Haar bank, bed, en haar handdoeken zijn roze en zelfs haar magnetron is roze.

 • Vrijwilliger Liselotte Liselotte Mikkers, vrijwilliger

  Liselotte (29 jaar) is in haar dagelijks leven werkzaam als communicatiemedewerker. Daarnaast is ze nu ongeveer anderhalf jaar vrijwilliger voor Zozijn. Haar vrijwilligerswerk doet Liselotte bij locatie de Meesterstraat in Doetinchem. Hier ondernam zij activiteiten met Truus.

 • Nathalie Koppelman Ik kan mijn energie nu beter verdelen

  Nathalie Koppelman heeft niet-aangeboren hersenletsel (NAH) als gevolg van een herseninfarct. Nog niet zo lang geleden heeft ze bij Op Pad behandelprogramma Hersenz gevolgd, met daarin de module 'grip op je energie'. "Ik heb daar echt veel aan gehad. Ik kom nu mijn dagen veel beter door, omdat ik mijn energie beter weet te verdelen."

 • Logeren in een logeergezin trampoline Kinderen logeren bij logeerouders

  Nancy en Yvette: “Heb je een beetje ruimte in je hart en je agenda? Denk dan eens na over het worden van logeerouder!”

 • Meer zelfkennis, rust en stabiliteit

  Arjan van der Mee (61) krijgt alweer zeven jaar ambulante begeleiding van Op Pad. Bij hem werd pas op latere leeftijd vastgesteld dat hij niet-aangeboren hersenletsel heeft. Dat letsel heeft hij al op zeer jonge leeftijd opgelopen. Ondanks deze bijzondere situatie blijkt de methodiek Hooi op je vork ook voor hem goed toepasbaar.

 • Afscheid vrijwilliger Kassei Afscheid van een kei van een vrijwilliger

  Met de stoute schoenen aan liep Marijke Lusink (73 jaar) 15 jaar geleden Zozijn winkel ‘De Kassei’ in Lochem binnen met de vraag of ze daar vrijwilligerswerk kon doen.

 • Thushoeve cliënt Geert Wat betekent vrijwilliger Jeroen voor Geert?

  "Een jaar of tien geleden werd ik benaderd of ik het leuk vond om samen met Geert dingen te gaan doen. Geert woont bij Zozijn in Zevenaar en in principe ga ik één middag per maand naar Geert toe. 

 • Trots wanneer mijn ontwerp verkocht wordt

  Voor Anouk is het werken bij Repro Eigen stijl helemaal nieuw. Maar het bevalt haar heel goed. “Ik vind het hartstikke leuk werk omdat ik lekker creatief bezig kan zijn en verschillende dingen kan doen.

 • We leveren kwaliteit met een glimlach

  In januari 2022 ging Repro Eigen Stijl van start. Wilma is één van de medewerkers die hier vanaf het begin werkt. Wilma had al eerder bij een repro had gewerkt. Daarom werd zij gevraagd mee te denken over wat te drukken en te bedrukken. En ook wat daarvoor nodig is. Bijvoorbeeld een kopieermachine, een snijapparaat, een strijkpers, een computer, drukfolie, papier en kleding om te bedrukken.