Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Verhalen van cliënten, hun verwanten, vrijwilligers en medewerkers


 • Anestasia en Annie bezorgen koffie en thee Annie en Anestasia zorgen voor koffie en thee tijdens weekmarkt in Neede

  Zodra je aan komt lopen op de markt in Neede is het één en al gezelligheid. Meteen vallen de tafel en de vele stoelen op. Bezet met bezoekers van de markt die genieten van een kopje koffie of thee. Annie Hietbrink en Anestasia Enschede voorzien hier wekelijks bezoekers van de markt van koffie en thee. “Soms komen er wel 50 mensen voor een kopje!”

 • Janine Berger Column: van Janine Berger, gedragswetenschapper

  Deze column is geschreven door Janine Berger, gedragswetenschapper bij Zozijn. Hierin vertelt ze over haar werkervaringen.

 • Hoofdpijn Chronisch hersenletseldoor een hersenschudding

  Je hoofd aan een tafel stoten. Het klinkt onschuldig. Maar Maaike (28) hield er hersenletsel aan over. Lang hoopte ze op herstel, dat helaas niet kwam. Na een lange zoektocht heeft ze nu eindelijk bij Zozijn - Op Pad de ondersteuning gevonden die ze nodig heeft. "Het helpt mij om mijn leven weer op de rit te krijgen.

 • Vrijwilliger Hetty Vrijwilliger Hetty bereidt Indische maaltijden met cliënten

  Hetty van Elburg (73) uit Groessen is al 5 jaar als vrijwilliger actief bij de woonlocatie WCV Neptunus Rijksweg in Duiven. Zij gaat twee keer maand met een cliënt met Indische roots aan de slag met een heerlijke Indische maaltijd.

 • Jobcoaches Jobcoachteam Achterhoek vertelt over hun werkgeluk

  De jobcoaches helpen cliënten in de Achterhoek in hun zoektocht naar dagbesteding en werk. "Wanneer we een goede match kunnen maken tussen de cliënt en een werkgever of een dagbesteding dan beleven we daar veel plezier aan. Op zozijn.nl kunnen cliënten de actuele vacatures lezen."

 • Logeergezin In gesprek met Bernadet, logeerouder

  Bernadet, logeerouder vertelt enthousiast over hun logé Jesse. "Het levert ons gezin én hem veel gezelligheid op. En het ontlast de ouders van Jesse."

 • Aandachtsfunctionaris Barbara Werkzaamheden vrijwilligers heel divers

  Barbara is de contactpersoon vrijwilliger, intern noemen we dit de Aandachtsfunctionaris vrijwilligers (AFV), voor een woning op het Lathmerterrein in Wilp.

 • Vrijwilliger Kirsten Braamhaar Vrijwilliger Kirsten op pad met één of meer jongvolwassen cliënten

  Kirsten Braamhaar (27) woont in Arnhem en is al 5,5 jaar vrijwilliger voor Zozijn bij twee woningen aan de Charles Rochussenstraat in Deventer. Daarover vertelt ze graag.

 • Gezin Pippa Bijna acht jaar oud en NAH

  Pippa is bijna acht jaar. Een paar maanden geleden kreeg zij de diagnose NAH. Dat heeft het leven van haarzelf, haar ouders en haar broertje ingrijpend veranderd. Ook is er veel onzekerheid over de toekomst. Eén ding is zeker: de goede begeleiding die zij krijgen, geeft hen veel steun.