Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Verhalen van cliënten, hun verwanten, vrijwilligers en medewerkers


 • 'Ik zou het echt missen als ik het niet had'

  Erwin Kraaijkamp (45) kwam zo'n vier jaar geleden in Doetinchem wonen en werd kort daarna deelnemer van dagbesteding Holterweg. "Ik deed dat in mijn vorige woonplaats ook al en ik wilde dat weer oppakken. Ik kom hier heel graag."

 • Vrijwilliger Roely en en cliënt Jonny Vrijwilliger Roely bouwt bruggen tussen cliënten en de inwoners van Zelhem

  Roely Nimberg (76) en haar man bellen dagelijks met Jonny om te praten over zijn werkdag of de politiek. Als het weer kan gaan ze lekker fietsen en samen voetbal kijken op tv.

 • Joey van Dijk in keuken Joey werkt aan zelfstandigheid bij trainingshuis Op Pad

  Joey van Dijk (27) liep vier jaar geleden hersenletsel op. Zijn grote wens is zelfstandig te kunnen wonen en zelf voor zijn inkomen te zorgen. Daar werkt hij aan in het trainingshuis van Zozijn - Op Pad in Doetinchem. Hij is enorm gemotiveerd en komt iedere keer weer een stap verder. "Ik heb hier al veel geleerd en ik voel dat er nog meer in zit. Dat wil ik ook graag."

 • Jesse met zijn logeergezin Kinderen logeren via Zozijn bij logeerouders

  In gesprek met Bernadet, Helga, Nancy en Yvette. Enthousiast vertellen zij over hun rol als logeerouder. Af en toe logeren er bij hen één of meerdere kinderen.

 • Hersenz Susan Eekelder Susan leerde dankzij Hersenz beter om te gaan met haar hersenletsel

  Susan Eekelder uit Zieuwent, moeder van twee pubers, heeft niet-aangeboren hersenletsel (NAH) door een ongeval. Haar leven is daardoor volledig op zijn kop komen te staan. Ze volgde het behandelprogramma Hersenz bij Zozijn Op Pad. "Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb. Ik kan weer verder."

 • Dagbesteding bij FC Winterswijk Waskracht: Een mooie samenwerking met FC Winterswijk

  Elke maandag en woensdag zijn ze druk aan het werk bij FC Winterswijk. Cliënten van Zozijn zorgen hier voor schone voetbaltenues van meerdere teams en voor schone kantinekleding.

 • Kim Kwakernaat Ik heb weer regie over mijn leven

  Kim Kwakernaat uit Nijmegen, moeder van een 15-jarige zoon, heeft niet-aangeboren hersenletsel (NAH) door een hersenbloeding. Haar leven is daardoor ingrijpend veranderd. Ze volgde het behandelprogramma Hersenz bij Zozijn - Op Pad. "Dankzij Hersenz heb ik weer regie over mijn leven."

 • Vrijwilligers Tonnie en Theo Vrijwilliger Tonny klust bij Buitenkans in Breedenbroek

  Tonnie Hermsen (71) uit Azewijn klust als vrijwilliger bij zorgboerderij Buitenkans in Breedenbroek. Samen met zijn buurman Theo van Rossum is hij elke donderdag druk bezig om allerlei bouwkundige klussen uit te voeren.

 • Gebouw Triviant "Zij zijn in staat kinderen te 'zien' en dus te 'lezen'"

  Een moeder vertelt over de onderwijszorggroep van Kind & Jeugd. Haar zoon zat langere tijd in deze groep. "Samen met de leerkrachten zijn de medewerkers van Kind & Jeugd in staat de non-verbale communicatie van mijn zoon te 'lezen'." Een heel mooi compliment!